SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Propostes

Presentació de la proposta didàctica "Aus de l'estany d'Ivars i Vila-sana. Materials i recursos educatius"

El passat 12 de març es va presentar a l'estany d'Ivars i Vila-sana la maleta pedagògica que amb el nom Aus de l'estany d'Ivars i Vila-sana. Materials i recursos educatius han elaborat, aquests darrers cursos, professorat del Grup de treball del Medi Natural de l'estany d'Ivars i Vila-sana constituït en el marc del Pla de Formació Permanent del Professorat de Zona del Servei Educatiu del Pla d'Urgell.

Els objectius del grup de treball a l'hora de realitzar aquest material, parteixen  de la voluntat de crear i impulsar recursos didàctics innovadors que esdevinguin útils i facilitin eines al professorat a l'hora de transmetre coneixements a l'alumnat. Coneixements lligats a un objectiu genèric que comporti la sensibilització, estimació i aprenentatge d'una paisatge natural a la nostra comarca com és l'estany d'Ivars i Vila-sana i, de manera específica, a l'estudi de 15 aus que es poden trobar en aquest entorn.

En l'acte de presentació hi han participat el director territorial d'Ensenyament a Lleida, el president de la Diputació de Lleida, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, i la directora del Centre de Recursos Pedagògics, acompanyats de les inspectores de zona i del professorat dels centres la comarca.

 

RACC Educa. Programa educatiu en línia

RACC Educa és un entorn virtual per entendre quins són els aspectes més importants de la mobilitat. Videojoc educatiu que s'estructura en tres escenaris adaptats a estudiants de cicle mitjà i superior de primària i d'ESO.

Amb aquesta iniciativa RACC vol continuar la tasca en l'educació per a la mobilitat recolzada en els valors i en l'aprenentatge d'hàbits de civisme i convivència, envers la mobilitat i el medi ambient.

Per més informació visita el web: www.racceduca.cat

 

 

Cervera edita el còmic "Viatge a l'origen de la Generalitat"

Presentat pel Centre Municipal de Cultura de Cervera el passat 16 de desembre, el text està escrit per la historiadora local M. Teresa Salat i l'il·lustrador és el dibuixant Ton Granell. Encara que ofereix facilitat de lectura per a totes les edats i l'amenitat pròpies de qualsevol còmic, "Viatge a l'origen de la Generalitat" ha estat ideat i realitzat amb absolut rigor històric i àmpliament documentat sobre els costums dels segle XIV en el qual s'ambienta principalment, ja que té el seu principal focus d'atracció en les Corts Generals que Pere III va convocar a Cervera l'any 1359 i que van ser l'embrió del primer Govern del General o Generalitat.

Llegiu-ne més...
 

Llibres sense paraules

Gràcies al recull bibliogràfic realitzat per la professora de Didàctica d'Educació Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona, Emma Bosch, us recomanem aquests llibres sense paraules, amb imatges que expliquen històries per a grans i petits.

Trobareu les nostres recomanacions de vuit llibres sense paraules clicant aquí.

 

Lectura i biblioteques a l'era digital

El dissabte 26 de novembre de 2011 es va realitzar la II Jornada de biblioteques escolars de les comarques de Lleida. Us fem l'enllaç on trobareu continguts, materials i un resum relacionat amb la conferència i els tallers que s'hi van dur a terme.

 


Pàgina 2 de 7

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges