SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Propostes

Projecte "Apropem-nos a Palestina"

Coincidint amb el dia mundial dels Drets Humans la Xarxa d'Enllaç amb Palestina us presenta el nou dossier de recursos pedagògics i educatius que disposa. El projecte porta per títol "Apropem-nos a Palestina" és la continuïtat del projecte educatiu que va iniciar la XEP l'any 2007. El projecte d'enguany compta amb la col·laboració de Barcelona Solidària i de la Secretaria de Joventut. El propòsit d'aquest dossier actualitzat és donar a conèixer la vulneració dels drets humans que pateix la població palestina de manera didàctica i facilitar-ne el seu tractament per sensibilitzar i fomentar valors com la solidaritat i el compromís. 

Aquesta nova maleta de recursos està adreçada tant per a infants, com joves i adults. Enguany ha ampliat i adaptat els recursos per a escoles, instituts,  esplais, centres cívics, escoles d'adults, etc. Aquí teniu un pdf amb informació.

Llegiu-ne més...
 

Neix Mascançà. Revista d'Estudis del Pla d'Urgell

El 12 de novembre de 2010 es va presentar al Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Mascançà, Revista d'Estudis del Pla d'Urgell.

Aquesta publicació anual, editada pel Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell i l'Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell té com a finalitat la divulgació de treballs i aportacions referides a aquesta comarca. Aquest primer volum recull les conferències, ponències i comunicacions que es van presentar a les primeres Jornades d'Estudis sobre el Pla d'Urgell, celebrades a Golmés el passat 14 de novembre de 2009.

La revista vol ser una referència per a l'estudiós però també vol arribar a qualsevol persona interessada en la temàtica -professorat, estudiants, lectors, etc.- que vulgui conèixer la nostra comarca. 

 

El magnetisme a l'aula

El Sr. Anicet Cosialls ens ha fet arribar aquest dossier sobre magnetisme, elaborat per Lorenzo Ramirez. Recordeu també que el dia 18 de novembre a les 18:00 el mateix Sr. Anicet Cosialls ens guiarà en el taller El magnetisme a l'aula, al Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell.

 

 

Projecte comú de lectura El petit príncep

Projecte comú de lectura entès com una proposta oberta als centres educatius amb l'objectiu de treballar conjuntament la lectura a partir d'un pretext comú, el llibre El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry. Sorgeix de la xarxa de Biblioteques de les Terres de Lleida, composada per representants dels Serveis Educatius, de les biblioteques públiques de les Terres de Lleida, de l'Ajuntament de Lleida, de l'ICE de la UdL i de centres educatius puntedu. Hi trobareu guies de lectura, recursos i experiències, i diversos enllaços d'interès. http://blocs.xtec.cat/petitprincepprojecte 

Actualment hi a programada una Jornada d'intercanvi d'experiències didàctiques, el dijous 28 d'octubre a les 18 hores, a l'edifici polivalent del campus universitari de Cappont, així com també hi ha una exposició en préstec, composada d'una sèrie de plafons on es treballa els diferents capítols del llibre que fan referència a l'astronomia i a l'amistat. Si hi esteu interessats us podeu adreçar al CRP del Segrià i demanar per Teresa, al telèfon 973 26 40 21. En aquest document en teniu més informació, tant de la jornada com de l'exposició.

 

Programa NEREU

Exercici físic i alimentació saludable

Promogut pel Departament de Salut / CatSalut s'implantarà properament al Pla d'Urgell el programa NEREU de prescripció d'exercici físic i alimentació saludables per a infants i joves amb sobrepès / obesitat i les seves famílies.

Podeu trobar més informació a la web del programa, http://nereu.inefc.es 

 


Pàgina 6 de 7

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges