SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

DENIP 2010. Educar per la pau

Grup de treball Interculturalitat a les aules: Educació per la Pau i la Ciutadania

Un curs més us volem recordar que centres escolars de tot el món celebren cada 30 de gener coincidint amb l'aniversari de la mort de Gandhi, el DENIP (Dia Escolar de la Noviolència i la Pau). Enguany farà 60 anys que el van assassinar, i ens recorda que la pau també s’aprèn.

Aquesta celebració és practicada en escoles de tot el món i hi estan convidats a participar els centres educatius, els educadors, educadores i educands de tots els nivells i de tots els països.

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 per a fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Llorenç Vidal la va engegar quan no existien iniciatives similars

Un dels objectius que ens proposem com a Grup de Treball d’Educació per la Pau i la Ciutadania es facilitar aquells recursos que us puguin ser útils per a la pràctica de la educació per a la pau als vostres centres.

Esperem que la referència d’aquests materials, que us facilitem a sota, us possibilitin la transmissió d’informació i coneixement en el vostre alumnat i fomentin valors i actituds positives, crítiques i conscients per a la pau positiva a l’aula i fora d’ella.

 

Recursos per treballar la Pau

 

XTEC. Educació per a la ciutadania
Materials i recursos d'interès per a l'educació per a la ciutadania i els drets humans 

Educació per la Pau
Recull d’audiovisuals que podeu visionar sobre l’Educació per la Pau a l’Edu3.cat

Fem visible l’educació per la Pau.
Arreu del món es desenvolupen activitats d'educació per la pau. Aquí trobaràs algunes d'aquestes experiències explicades pels col·lectius o persones que les realitzen. També disposeu de la fitxa per publicar la vostra experiència. Animeu-vos!

Bases de dades de conflictes i construció de Pau. Escola de Cultura de Pau
Informació actualitzada sobre els conflictes armats al món, amb dimensió de gènere.

Materials i recursos pedagògics per treballar la Pau. CRP Pla d’Urgell
Afegim un recull de recursos i materials educatius que podeu trobar al CRP i que us poden ser d’utilitat per treballar el tema de la Pau i la Convivència a l’aula.

DENIP a Intermon Oxfam
Proposta educativa per treballar el DENIP per infantil, primària i secundària

DENIP a Edualter
Selecció de materials didàctics, exposicions, jocs i documents que poden ser útils per treballar el tema de la Pau i la Resolució de Conflictes a l'aula.

DENIP a la Fundació Per a la Pau
P
ropostes de cara a celebrar el DENIP a la vostra escola. ( Tallers, materials pedagògics, exposicions, videofòrums, …)

PAULA Portal d’educació per a la pau
Els recursos del portal PAULA s'organitzen en esferes temàtiques, que permeten apropar-se a la cultura de pau des de diferents perspectives.

Punk i el muro
De forma simbòlica, la historia fictícia ‘Puk y el muro’ invita a l’alumnat a caminar cap a una convivència més pacífica i compromesa per mitjà de l’anàlisi de situacions de violència i injustícia que barren la construcció d’un món més pacífic i just. Finalment, s’ invita a l’alumnat a imaginar solucions per a fomentar una “cultura de pau”.

Centre per la pau del Garraf
Eina al servei del treball que ja s’està duent a terme al Garraf, a favor d’un Món Nou en Pau, amb la finalitat d’aplegar persones i entitats per promocionar més aquest treball i estimular la creativitat per generar noves iniciatives

El món on ens agradaria viure

La veu dels infants i joves de Catalunya: el desenvolupament sostenible, la diversitat cultural i les condicions de pau. Publicacions digitals d'accés obet sorgides de l'activitat docent i investigadora del professorat. Universitat de Barcelona. Dipòsit digital de la UB. Octubre de 2009.

 

 

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges