SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

21a Setmana de la Ciència al Pla d'Urgell

El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, promou la 21a Setmana de la Ciència als centres educatius amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent envers la ciència i la tecnologia. Aquest 2016 se celebra de l’11 al 20 de novembre, amb múltiples activitats a tot el territori català.

El Centre de Recursos Pedagògics del Pla d'Urgell ha programat dins aquesta  21a Setmana de la Ciència, en el marc de la Dinàmica Educativa Comarcal, el passat dimecres, 16 de novembre, la conferència "La contaminació lumínica o quan la llum esdevé un problema" a càrrec del Dr. Salvador J. Ribas.

Aquesta activitat s’ha realitzat al Teatre l’Amistat de Mollerussa i anava adreçada a l'alumnat de 4t d'ESO i de Batxillerat dels centres de secundària de la comarca. Hi han assistit al voltant de 200 nois i noies provinents de l’Institut Terres de Ponent, l’Institut La Serra, el Co·legi La Salle i el Centre de Formació d’Adults. Per a més informació, accediu a la fitxa resum de la conferència i al cartell. També podeu consultar el web de la 21a Setmana de la Ciència.

 

En aquesta xerrada, el Dr. Ribas ha introduït als estudiants en una problemàtica ambiental poc coneguda i que afecta de manera dramàtica l’observació del firmament tant per professionals com per amateurs, com és la contaminació lumínica. Catalunya ha estat pionera en la protecció del cel amb la seva normativa i amb l’especial protecció de la serra del Montsec, malgrat això avui en dia pràcticament esdevé impossible l’observació de la Via Làctia des d’un nucli urbà o des de prop d’un municipi.

Us deixem els enllaços amb les informacions  de la conferència publicades:

Mollerussa Televisió i Territoris.cat

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges