SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Conferència  inaugural curs formatiu 2012-2013

El passat 25 d'octubre a la sala d'actes 'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa, la Sra. M. Carme Saumell  Mir realitzà la conferència " El projecte Escolta'm: tutoria, comunicació, resiliència i vinculació a l'aula" que va servir per a la inauguració del curs formatiu del Servei Educatiu del Pla d'Urgell 2012-2013.

El projecte Escolta'm es justifica des de la convicció que “els nostres alumnes necessiten sentir-se segurs, i treballar en un marc de confiança i responsabilitat mútua. Que, aquestes condicions són òptimes per gaudir de l’aprenentatge, pel que fa els alumnes i impartir bones classes per part dels docents.

A la conferència , la Mari Carme Saumell ens convidava a partir del fet que hi ha una altra manera positiva d'educar i afavorir aquest alumnat amb dificultats per autoregular la seva conducta, i que aquesta neix de comprendre'ls, identificar-ne les fortaleses, preparar amb cura la proposta educativa i treballar proactivament en equip, a entendre la tasca de l'acció tutorial com una eina i recurs per a l'avaluació, la intervenció i la millora de resultats en la nostra tasca com a docents.

El projecte  vol donar suport  a aquestes necessitats, mitjançant una tutoria personalitzada, que reconegui i acompanyi a l’alumnat, per facilitar  cotes de seguretat personal que l’ajudin a desenvolupar-se de forma integral i satisfactòria.
El projecte Escolta’m té una experiència de 8 anys. La seva implementació amb el suport de l’ICE de la UB, s’ha fet lentament i consolidant els resultats obtinguts a diferents parts del territori. Actualment es porta a terme en 40 centres de primària i secundària i és obert a qualsevol centre educatiu que vulgui fer de la "tutoria" una eina imprescindible en el seu projecte educatiu.

Bibliografia i recursos d’ús:

 

http://www.xtec.cat/sgfp/llicencies/200607/memories/1597m.pdf
http://www.xtec.cat/centres/a8028928/altrespagines/escolta_m_al_guix.htm
http://www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/publica/butlletiDGAIA/num51/projecte_escoltam.htm
http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cursos/escola_inclusiva/dtcp/guia
Programa d’Informació i Orientació a l’estudiant. Departament d’Ensenyament. Feb. 1992

 

 

 

 

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges