SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Taller de poesia

Els dies 10, 17 i 24 de febrer es durà a terme un Taller de Poesia a càrrec de Ricard Bonmatí, adreçat a tot el professorat de la zona i basat en els seus propis poemes i en la  selecció de poemes de diversos autors que podem trobar en la seva última publicació Poesia a l'escola. Com fer grans lectors i recitadors. Serà a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, a Mollerussa, de 17:30 a 19:30. Podeu confirmar la vostra assistència al CRP del Pla d'Urgell, al telèfon 973 60 48 99 o bé al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la .

El taller respon a una activitat de formació del professorat organitzada pel Servei Educatiu del Pla d'Urgell emmarcada dins el programa Mollerussa Municipi Lector, i que pretén oferir estratègies i eines metodològiques així com activitats pràctiques que de la mà de Ricard Bonmatí, tal i com ell mateix ho defineix, aportin al professorat els dos ingredients imprescindibles que ha de tenir la poesia: el coneixement del món (per mitjà del qual anem adquirint llum, saviesa, habilitats materials) i el coneixement dels altres i d'un mateix (per mitjà del qual anem adquirint dolçor, humanitat, habilitats espirituals).
“Considero que el poema és una mena de cançó feta d’una música sense notes que es compon exclusivament de paraules i entonacions que combinen sons, sentiments i idees amb la divertida intenció de fer ballar el cap i el cor a tots els qui vivim en un món massa prosaic, massa poc "ballable". La poesia ens descobreix conceptes que hi ha amagats dins de les paraules i de la realitat, i ens fa reviure la vida amb un altre ritme.” (Ricard Bonmatí)
Ricard Bonmatí (Barcelona, 12 d'octubre de 1954) és autor de llibres infantils i juvenils, com el recull Contes populars catalans (Baula, 2004), el llibre de poemes Estimades feres (Bruño, 1990) i L'any tirurany (Cadí, 2003). A més és traductor, corrector i contacontes. El curs 07-08 va realitzar una de les sessions del Seminari de El gust per la lectura (Subdirecció General de Llengües i Entorn del Departament d'Educació) amb la conferència anomendad "Jugar amb la poesia: rebre i dona llum i dolçor". 
Enllaços d'interès
Pàgina personal: http://www.ricardbonmati.com 
Itineraris de lectura: http://www.slideshare.net
 

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges