SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font


DENIP 2012 

Un curs més us volem recordar que centres escolars de tot el món celebren cada 30 de gener coincidint amb l'aniversari de la mort de Gandhi, el DENIP (Dia Escolar de la Noviolència i la Pau)Aquesta celebració és practicada en escoles de tot el món i hi estan convidats a participar els centres educatius, els educadors, educadores i educands de tots els nivells i de tots els països.

Aprofitem aquesta celebració per facilitar-vos aquells recursos que us puguin ser útils  per a la pràctica de la educació per la Pau als vostres centres. D'una banda, un recull de Recursos on-line i de l'altra els materials disponibles als CRP

 

Recursos educatius per l'atenció a l'alumnat amb NEE 

Amb la idea de promocionar aquest tipus de recurs educatiu, el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Pla d'Urgell i el Centre d'Educació Especial Siloé planifiquen i coordinen conjuntament el projecte que ha de permetre incorporar a la base de dades de la mediateca d'aquest Servei Educatiu tot aquell material que pugui esdevenir susceptible de préstec al professorat de la zona. A més, realitzar-ne la difusió per tal de donar a conèixer tots aquests recursos educatius amb unes característiques específiques, i a tal efecte podeu consultar el següent document, clicant aquest enllaç.

 

Antoni Garcia Lamolla

 Document amb la biografia i obra del pintor surrealista barceloní, que tingué una fructífera relació amb la ciutat de Lleida. Hi trobareu a més una relació de les exposicions més destacades sobre l'autor i una llista amb llibres i material online que parlen del pintor. Cliqueu aquí per baixar-lo al vostre ordinador.


 

25 de novembre. Dia Internacional de la violència envers les dones

El 25 de novembre, dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, té el seu orien en el brutal assassinat a garrotades de les germanes Mirabal (Minerva, Patrícia i Maria Teresa), activistes polítiques, per ordre del dictador Rafael Trujillo de la República Dominicana, el 1960. La commemoració data del Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe, a Bogotá el 1981.

Per poder treballar aquest dia amb el vostre alumnat us afegim una bibliografia recomanada que s'ha extret de l'exposició "T'estimo... o no" del ClijCat (Consell Català del llibre infantil i juvenil), on en un dels apartats facilita literatura per infants i joves on no obvia aquest aspecte dolorós de les relacions afectives i on, en nom de l'amor, és comenten mals gravíssims. La solitud, el menyspreu, els abusos i maltractaments han de ser coneguts i combatuts, i una bona manera per començar és la lectura d'aquesta literatura a les aules que avui us afegim.

També en l'enllaç http://www.xtec.cat/25novembre disposeu de molta informació on-line i de més materials i recursos pedagògics per treballar a l'aula. 

 

Centenari del naixement del poeta Màrius Torres i Perenya

Lleida, 1910 - Sant Quirze Safaja, Vallès Oriental, 1942

Aquest any 2010 es commemora el centenari del naixement del poeta lleidatà Màrius Torres. Aprofitant aquest esdeveniment, creiem que es bon moment per fer la difusió de la figura d'aquest autor i per poder conèixer i consolidar el prestigi de la seva obra.

Apropar-se a la seva vida i els seus poemes ben segur que ajudarà a disposar d'una major sensibilitat vers la poesia i la literatura en general, alhora que, coneixerem al que està considerat com un dels millors poetes de la literatura catalana del segle XX.

Llegiu-ne més...
 


Pàgina 1 de 4

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges