SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font


2a Trobada sardanista de centres educatius de Mollerussa

Més de 450 alumnes dels centres educatius de primària i secundària de Mollerussa conjuntament amb l'alumnat del Centre de Formació d'Adults s'han  trobat al pavelló municipal d'esports d'aquesta ciutat, per participar en la 2a Trobada sardanista de centres educatius de Mollerussa.

Aquesta activitat, emmarcada dins del Pla Educatiu d'Entorn de Mollerussa, és una trobada de tot l'alumnat on es realitza diverses  demostracions de l'aprenentatge rebut dins dels cursos de sardanes impartitis en els centres escolars.

Us afegim l'album de fotografies de la trobada.

Llegiu-ne més...
 

DENIP 2017. PEE MOLLERUSSA

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau s'ha celebrat a Mollerussa en un acte conjunt al Teatre L’Amistat, que ha comptat amb la participació de representants de tots els centres educatius de la ciutat.

L'acte ha consistit en la lectura del manifest per part de l'alumnat  i a omplir  la diada de cors i llàgrimes, que simbolitzen la tristesa i l'esperança, i que s'han treballat mitjançant la realitat dels refugiats. L’alumnat dels centres escolars han pintat un cor o una llàgrima i hi han escrit una paraula de Pau. Amb tots ells s'ha construït mòbils que s’han penjat a la trobada d'escoles formant un teixit de cors i llàgrimes entrellaçades, simbolitzant la seva solidaritat amb els refugiats. La celebració ha finalitzat amb la lectura expressiva del conte L’enemic per part de l’Aula d’Acollida de l’Institut Terres de Ponent i la foto de família de tots els assistents.

Llegiu-ne més...
 

V Trobada esportiva comarcal del Pla d'Urgell

Aquesta trobada emmarcada dins de les Activitats de Dinàmica Educativa Comarcal i el Pla Educatiu d'Entorn, està organitzada pel professorat del Seminari de Coordinació d'Educació Física dins del Pla de Formació de Zona 2015-2016. La trobada esportiva es fruit de l'intercanvi d'experiències entre professorat especialista i de les propostes d'activitats per realitzar amb l'alumnat, al voltant del treball de temàtiques relacionades amb diferents esports. Durant tot el matí, l'alumnat participant, va assistir a diferents espais per a realitzar activitats d'esports com el corfbol, el bàdminton, el voleibol, l'hoquei, les bitlles catalanes, etc.

Podreu trobar més informació de la Trobada a mollerussa.cat: 'Mollerussa acull la 5a Trobada Esportiva amb prop de 300 alumnes de 1r d'ESO de la comarca'.

Llegiu-ne més...
 

Trobada de Centres Escolars a Mollerussa

Aquest 2016, Mollerussa és la quarta Capital de la Sardana i la primera seu a les Terres de Ponent. Com a part d'aquesta celebració i dins del projecte de Pla Educatiu d'Entorn, els alumnes de tots els centres educatius de Mollerussa que han participat dels cursos de sardanes impartits en el seu centre escolar, es van trobar el divendres 1 d'abril a la Plaça de l'Ajuntament (Mollerussa).

Aquesta concentració de joves sardanistes ha estat organitzada per l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, l'Ajuntament de Mollerussa, el Servei Educatiu del Pla d'Urgell i la Confederació Sardanista de Catalunya.

Trobareu referències de la notícia a:

 

  • Diari el Segre, edició de dissabte 2 d'abril a la pàg. 39 "La sardana, un ball jove" i a la Contraportada.

 

  

Bon cop de falç. La història de l’himne

Presentació del documental a l'alumnat de secundària, el 24 de febrer a les 10.00 h. Teatre l'Amistat de Mollerussa.

Aquest documental de Clack, Grup Enderrock i L'Avenç que han coproduït junt amb Televisió de Catalunya i La Xarxa de Comunicació Local, narra la història de l’himne nacional de Catalunya, “Els segadors”, des del seu origen en una cançó popular fins a esdevenir himne oficial de Catalunya el 1993. El documental està basat en el llibre Els segadors. De cançó eròtica a himne nacional publicat per L’Avenç el 2011 i obra de Jaume Ayats, musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona. Us afegim el tràiler.
Aquesta presentació , emmarcada com una de les activitats programades des del Pla Educatiu d'Entorn de Mollerussa, anirà a càrrec de l'Eloi Aymerich, director del documental. També podeu visitar l'exposició que trobareu al Museu dels Vestits de Paper de Mollerussa,  del 9 al 28 de febrer.
 Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges