SE-Pla d'Urgell

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Acte inaugural del Tricentenari de 1714

La Seu Vella de Lleida és l'escenari escollit per a l'acte inaugural de la commemoració del Tricentenari de 1714 a Catalunya.

Organitzat per la Generalitat de Catalunya es realitzarà el proper dia 11 de gener a les 12 hores. Un espai emblemàtic dins dels fets de la guerra de Successió, que va caure el 1707, va veure el saqueig de la ciutat, i va viure la seva reconversió en caserna militar. L'acte inaugural, dins d'aquest context històric, retrà homenatge a unes pedres el testimoniatge de les quals ens introdueix en l'any commemoratiu. Un espectacle on el so, la llum i l'espai simbòlic ens submergiran dins de l'atmosfera sensible que el programa d'actuacions del Tricentenari a Catalunya vol assolir: una mirada constructiva del passat cap al futur. Tal com destaca el director artístic de l'acte, Josep Maria Mestresel marc en què es representa l'acte és protagonista directe dels fets que es commemorem.

 

"Ciutats educadores, comarques educadores"

La conferència inaugural del curs 2013-2014 que amb el títol "Ciutats educadores, comarques educadores" va impartir el Dr. Joan Manuel del Pozo, professor de Filosofia de la Universitat de Girona i exconseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, es va realitzar el passat dia 25 de novembre, a les 17.30 hores, a la sala d'actes de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell a Mollerussa, fou organitzada conjuntament pel Servei Educatiu del Pla d'Urgell i l'Ajuntament de Mollerussa.

Llegiu-ne més...
 

Dinàmica Educativa Comarcal del Pla d'Urgell 2013-2014

Com cada any a l'inici d'un nou curs us presentem  les Activitats de Dinàmica Educativa Comarcal 2013-2014 organitzades pel Consell Comarcal i el Servei Educatiu del Pla d'Urgell, amb la voluntat d'oferir als centres una oferta educativa que complementi les activitats curriculars del vostre alumnat. En el dossier hi trobareu tots els detalls de les 21 activitats relacionades per nivells educatius, bases dels diferents concursos, i contactes amb les diverses institucions organitzatives i col·laboradores.

Llegiu-ne més...
 

Projecte comú de lectura "Alícía al país de les meravelles"

Us presentem el lot de llibres de les lectures recomanades pel projecte comú de lectura "Alícia al país de les meravelles" que podeu sol·licitar en préstec al CRP del Pla d'Urgell. Amb la col·laboració de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa disposem de les lectures recomanades del primer itinerari que el formem llibres relacionats amb la temàtica de com passar del món real al món imaginari i d'un segon itinerari a l'entorn dels jocs, curses i diversions.

Llegiu-ne més...
 

Catalunya Ràdio fa 30 anys. I tu què en saps?

Aquest 2013, Catalunya Ràdio fa 30 anys que va començar les seves emissions. Per compartir aquests 30 anys d'experiències amb els nois i noies de Catalunya, s'han acostat a diverses escoles del país per explicar-los que fan i com ho fan. El periodista Lluís Urpí  ha estat l'encarregat de fer aquestes xerrades als centres. I, perquè l'alumnat s'apropi al mitjà i faci ràdio, han gravat les seves veus explicant que és el que més els agrada i el que no. A la nostra comarca hi han participat els alumnes de 6è de primària de l'Escola Pompeu Fabra i del Col·legi El Carme de Mollerussa. Podeu trobar les seves opinions en el següent podcast a partir del minut 4:01.

 


Pàgina 12 de 16

Notícies d'interès

1 2 3 4 5

Galeries d'imatges